Start

 • Som pensionär får man gott om tid.  Trodde jag, men det visar sig att ibland räcker tiden dåligt till. Fast å andra sidan, det jag inte gör idag kan jag oftast skjuta upp till en annan dag.
   
 • Vi har ju ett hus och där finns alltid något att göra. Trädgården tar sin tid och där jobbar vi ibland, men minst lika ofta sitter vi där och läser eller bara njuter, när vädret tillåter.
  Monica är betydligt yngre än jag, men även hon har nått pensionsåldern. Vi hjälps åt med det mesta, både inomhus och ute.
   
 • Släktforskning har jag i stort sett slutat med men nådde ganska långt tillbaka i tiden. På min mors sida fanns anfäderna i Göingebygden, på min fars i nordvästra Skåne och för Monicas del också i nordvästra Skåne, men också i Småland. Forskningen ledde till att vi fann många kusiner till Monica i USA, kusiner som vi inte vetat om tidigare.
 • Historia, i synnerhet Europas medeltid, är synnerligen intressant. Jag läser så mycket jag kan komma över och skriver lite själv.
   
 • Litteratur i allmänhet ägnar jag mig åt och läser gärna  Frans G Bengtsson, Homeros, Vergilius, Alf Henriksson, Snorre, James A Michener, Wilbur Smith, Mark Twain, Hemmingway, Runeberg, Tegner, Geijer och mycket annat. Varje dag inleds tidigt med Svenska Dagbladet  och en kopp te och sedan en titt på eventuella e-mail innan det är tid att laga frukost och väcka Monica.
   
 • Rätt mycket tid lägger jag ner på föredrag, som jag håller i olika pensionärsföreningar.  Se vidare under rubriken Föredrag.
   
 • Resor ! Det började förstås i samband med mitt arbete  och fortsatte med att Monica och jag gav oss iväg. Det blev Israel, Marocko och Egypten (8 gånger hittills), det blev England  och Frankrike. Ungern och Tjeckoslovakien. I Sovjetunionen hittade vi till Murmansk, Viborg, Leningrad, Moskva och Klaipeda. Vi åkte tåg från Los Angeles till Grand Canyon, flyg till Las Vegas och så med tåg igen över Klippiga bergen till Chicago, Kentucky och  till Toronto.  Peru med Arequipa, Titicaca, Cuzco och Machu Picchu var fantastiskt och Indien med Goa, Delhi, Jaipur och Agra likaså. Med Hurtigrutten kom vi till Kirkenes och Nordkap, I Key West såg vi USA:s sydligaste punkt, i Portugal det europeiska fastlandets västligaste punkt, Cabo Roca. På Madeira har vi varit två gånger - kanske blir det mer. Under senare år har vi
  besökt Kreta och Tunisien, och så gjorde vi i maj 2012 en båttur på Donau (Se under rubriken Resor)

 

 

 •